5 redenen om te kiezen voor een gietvloer van M2Vloeren

5 redenen om te kiezen voor een gietvloer van M2Vloeren

Gietvloeren van M2Vloeren vormen een stijlvolle, naadloze en eigentijdse oplossing voor gegoten vloeren als geen ander. Hoewel het duurzaam en geluiddempend is, voelt de luxe gietvloer ook zacht aan. Maar waarom zou je moeten kiezen voor de PU-gietvloeren van M2Vloeren?

 

1. Duurzaamheid

Gietvloeren zijn extreem sterk, veerkrachtig en bestand tegen de druk van zeer zware apparatuur zoals auto's, vrachtwagens, vorkheftrucks en gestapelde kisten. Dat is de reden waarom het zo'n populair materiaal is voor hardwerkende commerciële gebieden zoals garages en magazijnen. Duurzaamheid betekent ook dat het materiaal moeilijk te beschadigen is. Hoge hakken, meubelpoten en huisdierklauwen krassen niet op het oppervlak. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over krabben als er iets op valt. Hoewel het mogelijk is een betonnen oppervlak af te kappen of te krassen, zal je er over het algemeen behoorlijk hard aan moeten werken om te slagen.

2. Gemakkelijk te onderhouden

Om de PU-gietvloeren er op zijn best uit te laten zien, heb je slechts een minimum aan onderhoud nodig. Afhankelijk van het verkeersniveau moet het elke 3-9 maanden worden afgedicht of in de was gezet worden om de beschermende laag over het oppervlak te houden. Daarnaast kun je een neutraal reinigingsmiddel gebruiken om de vloer regelmatig schoon te dweilen. Een blauwe pad kan worden gebruikt voor bijzonder hardnekkige vlekken.

3. Veelzijdig

Zolang de vloer glad is en vrij is van gaten, hobbels en defecten, heb je de keuze om later een vloerbedekking te installeren die je eroverheen wilt hebben. Dit geeft je heel wat ontwerpvrijheid in de toekomst. Houd er rekening mee dat er mogelijk een onderlegger moet worden geïnstalleerd tussen de vloer en het nieuwe materiaal dat je selecteert.

4. Weerstand

Gietvloeren bieden weerstand tegen vrijwel alles: olie, benzine, bleekwater, transmissievloeistof, reinigingsmiddelen en meer. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom ze vaak worden gebruikt in garages en in de auto-industrie. Behalve tegen chemisch afval / reinigingsmiddelen, is de vloercoating ook hitte- en waterbestendig. Ze zijn bijna ongevoelig voor de meeste chemische lekkages zonder enige negatieve effecten op de coating. Een andere voordeel is dat deze vloeren ook bestand zijn tegen bacteriën en ziektekiemen, waardoor ze heel gemakkelijk te reinigen zijn. Dit is de reden waarom gietvloeren een uitstekende keuze is voor ziekenhuizen en klinieken.

5. Eenvoudige voorbereiding

Gietvloeren vereisen, in tegenstelling tot verschillende andere afwerkingen, niet veel voorbereiding. Het enige dat je hoeft te doen is de vloer schoon maken en vervolgens te drogen voordat je de coating aanbrengt. De vloer moet wel goed droog zijn, want anders zal de coating niet goed hechten. Het is een beter idee om voor dit doel een professioneel bedrijf te contracteren.

Vandaag de PU-gietvloer plaatsen?

Als je vindt dat de gietvloer van jouw winkel er versleten en oud uitziet, kan het tijd zijn om de vloer een make-over te geven. Ongeacht jouw redenen om jouw garage of winkel te veranderen, je zult veel beter af zijn als je PU-gietvloer laat plaatsen. Je bespaart niet alleen veel geld, tijd en moeite, maar je zult ook nog vele jaren plezier hebben van de investering. Neem vandaag nog contact op met M2Vloeren voor hoogwaardige gietvloerproducten en installatie.