Gereedschap voor het verbouwen van je badkamer

Gereedschap voor het verbouwen van je badkamer

Je badkamer verbouwen kan een hele klus en uitdaging lijken. Het lijkt zo anders als je de badkamer verbouwt in vergelijking met de rest van je huis maar stap voor stap merk je dat er meer overeenkomsten zijn dan verschillen. Word een echte klusjesman of klusjesvrouw en ga de uitdaging van de badkamer verbouwing met het juiste gereedschap aan. Hieronder staat wat je daar in ieder geval voor nodig hebt. 

 

Badkamer slopen

Ga je je oude badkamer eerst slopen voor het aanleggen van een nieuwe? Dan zijn dit de benodigdheden. Een slijptol, koevoet, breekhamer en beitel. Dit zijn de juiste instrumenten voor het weghalen en slopen van je oude tegels en oude badkamer accessoires. Vergeet niet je gehoor te beschermen met gehoorbescherming in de vorm van oorkappen of oordoppen. Tegels eruit slopen kan een hels kabaal worden door de echo die ontstaat in de badkamer. Denk ook aan een veiligheidsbril aangezien tegels in vervelende stukjes kunnen splijten.

Tegels leggen

Tegels leggen is een precisieklus. De moeilijkheidsgraad is dan ook hoog volgens bouwmarkten. Toch kan je dit klusje wel klaren als je er de tijd voor neemt en van precisie houdt. Bij het leggen van tegels komt naast het nodige materiaal niet veel gereedschap aan te pas. Een waterpas en een rubberen hamer zijn wat je nodig hebt.

Leidingen verleggen

Voor het leggen van leidingen zijn er verschillende gereedschappen die van pas komen, denk aan een ontbramer, een schaar of snijmes of zelfs een inbussleutel. Voor het leggen van een leiding kan het verstandig zijn om een loodgieter in te schakelen. Een ervaren klusser zou het echter ook zelf kunnen doen. Tegenwoordig wordt er veel gewerkt met flexibele leidingen waardoor de klus een stuk makkelijk is geworden om uit te voeren.

Badkamerinrichting

En als laatste, de badkamerinrichting. Voor het plaatsen van sanitaire accessoires en een spiegel heb je met name een goede boor nodig. Een handige tip voor het boren in tegels is om op de plek waar je wit boren schildertape in een kruis te plakken en daar op te boren. Zo heb je minder kans dat je boor weg schiet en kun je precies af tekenen waar je wilt boren.

Succes en weet, voor vragen kun je altijd even langs bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt.

Loodgieter gereedschap