Handig gereedschap voor het openen van sloten

Handig gereedschap voor het openen van sloten

Hoe veilig voelt u zich momenteel in uw woning? Inbrekers beschikken over steeds meer technieken om deuren open te breken, waardoor het steeds lastiger wordt om woningen op de juiste wijze te beveiligen. Buiten het feit dat inbrekers uw deur met geweld open kunnen breken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een koevoet of breekijzer, kunnen inbrekers kiezen voor gereedschap van een slotenmaker. 

Het gereedschap van een slotenmaker is in bouwwinkel en diverse webwinkels te verkrijgen, waardoor het voor inbrekers relatief eenvoudig kan zijn om uw deuren te openen. Het spreekt voor zich dat een inbreker zich in de werking van deze apparatuur zal moeten verdiepen om ook daadwerkelijk een deur te kunnen openen.

Simpel gereedschap: een dun stukje plastic

Het meest simpele gereedschap van een slotenmaker is een dun stukje plastic. Voor een slotenmaker is het met dun plastic mogelijk om een deur te openen, die in het slot is gevallen. Met het dunne stukje plastic duwt de slotenmaker het slot naar binnen, zodat de deur geopend kan worden. Deze methode werkt vanzelfsprekend niet als u het slot al omgedraaid heeft met een sleutel. Voor inbrekers is deze vorm van gereedschap alleen bruikbaar als u de deur niet op slot gedraaid heeft. Veel slotenmakers raden mensen dan ook aan om de deur altijd op slot te doen, ook als ze voor een korte periode niet thuis zijn.

Een lockpick gun gebruiken voor het openen van deuren

Naast de mogelijkheid om een dun stukje plastic te gebruiken, kan een slotenmaker gebruik maken van een zogenaamde lockpick gun. De lockpick gun is een relatief nieuw apparaat, die gebruikt wordt bij deuren die al op slot zitten op het moment dat u beseft uw sleutel kwijt te zijn. Dit apparaat is erg handig als u de sleutel onderweg verloren bent! Om overweg te kunnen met een lockpick gun moet een slotenmaker over enige ervaring beschikken. Het is namelijk best lastig om het slot met dit apparaat te openen, zonder verdere schade aan te richten.

Voor inbrekers is het erg lastig om een deur met een lockpick gun te openen, tenzij zij eerder met dit apparaat hebben leren werken.

De lockpick gun van J&S

Lockgun gereedschap voor de slotenmaker