Het juiste gereedschap kiezen voor elke klus


Het juiste gereedschap kiezen voor elke klus


Er wordt gezegd dat goede gereedschappen de moeite waard zijn. En hoe ga je die goede gereedschappen kunnen vinden voor de klus die je moet doen? Hier zijn enkele redenen waarom goed gereedschap belangrijk is:

  1. Om veiliger te werken; goede hulpmiddelen verminderen ongelukken.
  2. Om sneller te werken; tijd is geld en met goede hulpmiddelen kun je het werk sneller afmaken. Met geautomatiseerde tools ben je sneller klaar.
  3. Om beter te werken; resultaten van hoge kwaliteit vereisen hulpmiddelen van hoge kwaliteit.

Hoe herken je goed gereedschap?

Strikt genomen is het heel moeilijk om te weten dat je een goede tool in handen hebt. Niet alle tools zijn hetzelfde en dus zit er veel verschil in. Ook de kwaliteit is van belang en het ene gereedschap heeft meer mogelijkheden dan het ander. Idealiter kies je voor een winkel die goed bekend staat, bijvoorbeeld deze shop waar je veel verschillende soorten gereedschap kunt kopen.

 

Verschillende klussen met het gewenste gereedschap erbij

Een goede klusjesman heeft de hieronder genoemde gereedschappen nodig voor het goed uitvoeren van de klus.

1. Draadloze cirkelzaag

Als je iets moet snijden, wil je de flexibiliteit die een draadloze cirkelzaag biedt. Voor wat extra kostenbesparingen kies je een zaag en een boormachine - dat is het volgende hulpmiddel in de lijst - zodat je dezelfde accu's op beide kunt gebruiken.

2. Snoerloze boormachine

Dit is een van de meest veelzijdige gereedschappen die een klusjesman kan bezitten. Het kan een bliksemsnelle schroevendraaier worden, boorgaten boren en je helpen met het installeren van gipsplaat.

3. Elektrische tester

Wanneer een klant je vertelt dat een stopcontact niet werkt, is de eenvoudigste eerste stap om het te testen met een elektrische tester. Ze zijn klein en (kunnen) goedkoop zijn en omdat ze niet het soort ding zijn dat de meeste huiseigenaren mee rondslingeren, lijkt het erop dat je er als een professional uitziet.

4. Hamer

Technisch gezien zouden we een klauwhamer kiezen. Het is een tool die je voor alle doeleinden kunt gebruiken. Of de handvat hout is of niet, is een persoonlijke keuze. Hout is traditioneler, maar niet zo duurzaam.

5. Schroevendraaiers

Welke klusjesman heeft geen enkele schroevendraaier bij? Om te beginnen heb je een platte kop en een kruiskop nodig. Langzamerhand kun je meer kopen in alle formaten.

8. Winkel vacuüm

De stereotype klusjesman laat de huizen van zijn klanten rommelig achter. Onderscheid jezelf van de kudde door je echt in te spannen om jezelf op te ruimen. Gebruik een vacuüm bij elke klus en jouw klanten zullen blij zijn.

9. Meetlint

Er zullen niet veel klusjesman-taken zijn waarvoor je niet hoeft te meten. Het traditionele metalen meetlint is eenvoudig genoeg om te gebruiken, maar als je hightech wilt, kun je een lasermeter gebruiken.

Conclusie

Er zijn veel factoren die een succesvolle klusjesman maken. Het hebben van het juiste gereedschap voor de juiste klus is er een van. Na verloop van tijd, naarmate jouw taken in omvang toenemen, kun je meer gereedschappen inkopen. Maar begin met deze basis en je kunt jezelf op de eerste dag een echte klusjesman noemen.