Hoe maakt u uw eigen Barbecue rooster?

Hoe maakt u uw eigen Barbecue rooster?

Het wordt weer zomer, dus het is natuurlijk weer tijd om gezellig met vrienden of familie te gaan barbecuen! In dit artikel kunt u lezen hoe zelf uw eigen robuuste barbecue rooster in elkaar zet.

Benodigdheden:

Stap 1. De voorbereiding

Voor het maken van uw eigen barbecue grill raden wij u aan een RVS vat te gebruiken. Als u zo’n vat niet in bezit heeft, kunt u er waarschijnlijk wel een goedkoop vinden via sites als marktplaats.nl. Allereerst zorgt u ervoor dat u de binnenkant van het vat schoonmaakt. Daarna gebruikt u een slijpmachine om de opening uit te snijden. 

Stap 2. Het voetstuk maken

Vervolgens gaat u aan de slag met het in elkaar zetten van het voetstuk. Snijdt de 6 buizen op verschillende lengtes: 2 buizen moeten de lengte hebben van het RVS vat, en 4 buizen voor de voeten. Twee buizen ondersteunen het vat, terwijl u de vier andere buizen (de voeten) daar aan bevestigd door gaten erin te boren voor de schroefbouten aan beide kanten. Om de voeten robuust te maken, boort u twee gaten in de vier houten planken en bevestigt u deze aan de voeten. Na het maken van het voetstuk kunt u het vat erop leggen, uiteraard met de opening naar boven.

Stap 3. Het deksel en de grillroosters bevestigen

Daarna bevestigt u aan de binnenkant van het vak 8 haakjes. De haakjes zullen de roosters dragen en moeten voorkomen dat het deksel naar binnen valt. U dient ook een lager rooster te bevestigen waar de kolen op kunnen worden geplaatst.

Stap 4. De afwerking

De laatste stappen zijn het toevoegen van een handvat (houten treknagel) en het boren van gaten aan de uiteinden van het vat voor de luchtventilatie.