Hoe maakt u uw eigen hangmat houder?

Hoe maakt u uw eigen hangmat houder?

De zomer komt eraan en het is dus weer tijd om lekker buiten van het zonnetje te genieten! En hoe kan dat nou beter dan lekker te luieren in uw buiten hangmat? Als u in uw tuin geen twee bomen kunt vinden om uw hangmat aan vast te knopen, kunt u altijd nog een hangmat houder gebruiken om buiten in uw hangmat te kunnen liggen. Echter, als u even een snelle google zoekopdracht doet komt u erachter dat u voor zo’n houder al snel minstens zo’n 100 euro kwijt bent. Daarom leggen wij van Gereedschapvinden.nl u uit hoe u zelf goedkoop en snel uw eigen hangmat houder kunt maken!

Benodigdheden:

Stap 1: Schuine balken maken

Allereerst maakt u hoekzaagsnedes aan de uiteindes van de balken die de hangmat zullen ondersteunen, de 2 balken van 2 meter. U maakt een uitsnede van 30 graden, zodat u een hoek krijgt van 60 graden ten opzichte van de vloer.

Stap 2: Gaten boren

U zult aardig wat gaten moeten boren voor de bouten. De meest lastige gaten om te boren zijn de gaten waar de schuine balken aan de basis worden bevestigd.

De schuine balken zullen worden “gesandwicht” tussen de twee balken van 2,5 meter en de bouten zullen door alle drie de houtstukken moeten komen. Om ervoor te zorgen dat u gaten maakt waar de bouten recht door alle drie de stukken gaan, kunt u de stukken op de grond over elkaar heen leggen in dezelfde houding die ze staand zouden hebben om daarna door al het hout de gaten te boren. De gaten dienen te komen op 2,5 cm afstand van de hoeken.

De schuine balken komen niet op gelijk vlak met de onderbalken, omdat de ondergrond van de houder zal rusten op de twee balken van 1,2 meter en zo’n 5 cm van de grond komt te staan. Door de schuine balken helemaal tot de vloer te laten komen zorgt voor extra stabiliteit.

De andere gaten die moeten worden geboord, zijn de gaten voor de oogbouten waar de hangmat aan komt te hangen, en de gaten om de ondergrond te bevestigen aan de “voeten” van de 1,2 meter balken.

Stap 3: Montage

De laatste stap is om alles aan elkaar te schroeven, met behulp van de sluitringen. Gefeliciteerd! U heeft nu uw eigen hangmat houder in elkaar gezet! Het moeten worden opgemerkt dat de afmetingen van de balken in dit stappenplan zijn gebaseerd op een hangmat met een standaardformaat. Als uw hangmat veel langer of korter is dan 2 meter dan zijn andere afmetingen voor de balken van toepassing.