In 4 stappen jouw eigen mancave maken

In 4 stappen jouw eigen mancave maken

Het speciale plekje in het huis dat volledig in het teken staat van de man des huizes en zijn hobby’s: dat is de mancave! Een mancave iets een ruimte die vol staat met de dingen waar u als man van houdt. Denk aan voetbal- of andere hobbyspullen, allerlei trofeeën en een eigen barretje. U kunt op allerlei manieren uw mancave inrichten. In dit artikel leggen wij van Gereedschapvinden.nl u uit hoe u dit het beste aan kunt pakken, in 4 verschillende stappen.

 

 

Jouw eigen mancave maken

Stap 1. Maak duidelijke afspraken

Voordat je begint is het allereerst verstandig het met je partner over je mancave-plannen te hebben. Ongetwijfeld zal je mancave wat compromissen en onderhandelingen met zich mee gaan brengen, tussen jij en je partner. Je zal het waarschijnlijk met je partner over bepaalde zaken eens moeten gaan worden, zoals bijvoorbeeld de hoeveelheid tijd die je wekelijks zal gaan doorbrengen in je mancave.

Stap 2. Kies een geschikte ruimte

Na duidelijke afspraken te hebben gemaakt met je partner moet je natuurlijk een goede ruimte vinden voor je mancave: de zolder, de tuinschuur, de garage, de kelder of een andere ruimte die nog niet (veel) wordt gebruikt. Zolang de ruimte maar genoeg plek biedt en vrijwel nooit wordt gebruikt, kan het worden omgetoverd tot jouw ideale mannenkamer. Wanneer je niet zoveel opties hebt, kun je eventueel nog speciaal hiervoor een schuurtje bouwen of een kelder aanleggen.

Stap 3. Bereid de ruimte voor

Een belangrijke vereiste is dat de ruimte van goede isolatie is voorzien en geluiddicht is. Maak daarom je mancave warmer en geluiddichter door met isolatiematerialen de muren te isoleren. Wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om een surround sound system in de ruimte te installeren, is het in de meeste woonsituaties van groot belang dat de ruimte absoluut geluiddicht is.

Wanneer je zo nu en dan films wilt bekijken in je mancave, is het een idee om dimbare lampen te installeren. Wanneer de ruimte (grote) ramen heeft, kun je deze het beste voorzien van gordijnen zodat je ook overdag bijvoorbeeld voetbal kunt kijken of samen met vrienden kan gamen zonder dat anderen zich ermee gaan bemoeien.

Je kunt er ook nog voor kiezen om de muren te schilderen of de ruimte te behangen. Felle kleuren zorgen er bijvoorbeeld voor dat het lijkt alsof er meer licht binnen de ruimte valt, en dat de ruimte groter is dan die in werkelijkheid is. Donkere kleuren werken aan de andere kant weer goed bij een thuisbioscoop of een sfeervol barretje.

Isolatie toebrengen aan de binnenmuren

Stap 4. Meubilair en entertainment installeren

De basis van een mancave is in feite een tv, een bank en een koelkast. Vanuit de basis kun je jouw mancave nog uitbreiden met bijvoorbeeld verschillende game accessoires en/of andere meubelstukken. Zorg dat je de meest comfortabele banken, fauteuils en zitzakken in de ruimte hebt die je maar kunt vinden. Kies niet voor een bank die heel duur is of snel vies wordt. Wanneer je met vrienden regelmatig bier wilt gaat drinken of afhaaleten wilt gaan bestellen, dan werkt een afgeraagde leren bank in zulke situaties het beste. Voor de rest kun je nog bijzettafeltjes plaatsen om drankjes op te zetten en misschien boekenkasten om boeken, trofeeën, en andere versieringen in te zetten. Je kunt nog een eigen barretje met een mini fridge in elkaar zetten voor je mancave, en er wat krukken bij zetten.

Tenslotte, als bezoeker van Gereedschapvinden.nl kan het zo zijn dat je een groot liefhebber bent van het doe-het-zelven. Als je nog wat ruimte overhoudt binnen je mancave, kun je er dan ook voor kiezen om nog een klushoekje in te richten met een eigen werkbank. Wanneer je dan nog gereedschappen nodig mocht hebben voor je klusprojecten, dan kun je die uiteraard gemakkelijk en snel vanuit jouw mancave bestellen op Gereedschapvinden.nl.

Ben jij door dit artikel enthousiast geraakt en heb jij in de tussentijd met onze tips al jouw eigen mancave gemaakt en ingericht? Wij van Gereedschapvinden.nl zijn reuze benieuwd! Verras ons met jouw mancave resultaat en mail ons een foto van jouw mancave via info@bewinkel.nl.

De mooiste en meest creatieve mancave zullen wij dan binnenkort in dit artikel zetten, zodat andere mensen hem kunnen bewonderen!