In 5 stappen uw eigen Pallet dinertafel maken

In 5 stappen uw eigen Pallet dinertafel maken

Als klusser heeft u vast en zeker wel ergens een houten pallet liggen waar u verder niets mee doet. Wist u dat een houten pallet heel goed kan worden gebruikt om een eigenzinnige en elegante dinertafel van te maken. In dit artikel leggen wij van Gereedschapvinden.nl u uit in welke stappen en met welke materialen u dit precies kunt doen.

Benodigdheden:

  • Stap 1: Afborstelen en pallet grootte bepalen

Voordat u begint, dient u waarschijnlijk eerst het houten pallet nog even grondig schoon te maken. De beste manier waarop u dit kunt doen is door een borstel te gebruiken. De eerste stap is het bepalen van hoe groot uw tafel moet gaan worden (voor hoeveel personen). Wanneer het houten pallet te groot is voor uw doeleinden, kunt u een elektrische zaagmachine gebruiken of een gewone handzaag om delen er af te zagen.

  • Stap 2: De gaten vullen

Het wil nog weleens zo zijn dat er grote gaten zitten tussen de houten planken in een pallet. U kunt deze gaten opvullen met extra houten stukken (van een ander pallet), zodat niet alles op uw tafel op de grond valt. Wanneer de houten palletstukken niet helemaal met elkaar matchen, geeft dat alleen maar een nog interessantere look aan uw dinertafel.

  • Stap 3: Schuren

Gebruik fijnkorrelig schuurpapier om de rest van het vuil en de splinters weg te werken. Zorg ervoor dat het oppervlak zo glad mogelijk wordt. Daarna gebruikt u schuurpapier met een grovere korrel totdat het oppervlak compleet glad is geworden. Wanneer u klaar bent veegt u het pallet af met een natte doek, en laat u het vervolgens drogen.

  • Stap 4: Tafelvoeten toevoegen

Hierna bevestigt u de tafelvoeten aan de pallet. Het staat bijvoorbeeld mooi wanneer de tafelvoeten van een licht gewicht zijn en wielen hebben. Zulke tafelvoeten kunt u vinden bijvoorbeeld bij de Ikea of de Praxis. U kunt de tafelvoeten vervolgens bevestigen met behulp van de instructies die u van de winkel meekrijgt.

  • Stap 5: Verfen met lak

De laatste stap is om de vernis aan te brengen. Afhankelijk van het effect dat u met uw dinertafel wilt bereiken, kiest u ervoor of u de vernis wilt aanbrengen met een kwast of met een natte doek. Voor een meer donkere look gebruikt u een verfkwast, en voor een meer heldere tafel gebruikt u een natte doek.

Heeft u stap 1 tot en met 5 doorlopen? Gefeliciteerd, u heeft nu uw eigen zelfgemaakte pallet dinertafel! Hopelijk houdt u ook van koken, want nu wilt iedereen natuurlijk bij u blijven komen aanschuiven...