Waarom pennen goede relatiegeschenken zijn

Waarom pennen goede relatiegeschenken zijn

Pennen zijn een veelvoorkomende vorm van een relatiegeschenk, en dit is niet zomaar. Pennen werken dan ook erg goed als relatiegeschenken, er is eigenlijk geen situatie waarin pennen geen geschikt relatiegeschenk zouden zijn. Hoe komt het dan dat pennen de beste relatiegeschenken zijn? Dat zal ik nu uitleggen

Het is simpel en goedkoop

Een pen heeft geen tierelantijntjes nodig, je kunt ze dus aardig goedkoop laten maken. Maar je kunt ze ook van een duurder materiaal laten maken wanneer je indruk wilt maken op jouw ontvangers. Pennen zijn niet iets waar je lang over na hoeft te denken voordat je ze kunt laten maken. Je zet er gewoon het logo en de naam op het bedrijf op, en klaar is kees.

Iedereen kan een pen gebruiken

Er is niemand die geen pennen gebruikt, en vaak raak je pennen ook nog eens regelmatig kwijt waardoor je er eigenlijk nooit te veel hebt. Niemand zal dus ontevreden zijn met een pen als relatiegeschenk. Op deze manier kun je iedereen van hetzelfde relatiegeschenk voorzien en iedereen is er tevreden mee. Lekker simpel, en ook dit maakt het makkelijker om binnen budget te blijven wanneer dit een probleem is.

Je kunt hem wel personaliseren

Een pen is dan wel simpel, en dat kun je ook zeker zo houden, maar je kunt hem zo gepersonaliseerd maken als je zelf wil. In principe zou je zelfs de namen van de ontvangers in de pennen kunnen laten graveren. Dit kost wel wat extra, maar je zou er wel veel indruk mee maken op de ontvangers van de pennen. Ook kun je bijvoorbeeld een chic doosje voor de pen toevoegen. Oftewel, je kunt het zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wilt.

Waarschijnlijk is hier wel gebleken dat pennen inderdaad het ideale relatiegeschenk zijn. Misschien wil jij vanaf nu alleen maar pennen als relatiegeschenk versturen. Het zou het hele concept relatiegeschenk wel versimpelen en mogelijk goedkoper maken. Ik zou het dus in ieder geval een kans geven om pennen als jouw relatiegeschenk te versturen.